vakantie Oekraine

  • Judith

    Hoi allemaal, ik stel hier maar even mijn vraag aangezien ik tot nu toe niets wijzer wordt, mijn man en ik zouden graag in de zomer op vakantie willen naar de Oekraine ik ben nu 2 dagen reisbureau in en uit geweest op zoek naar appartementen en infol. maar er is hellemaal niets, wie heeft er meer informatie en of weet waar je gidsen kan halen. alvast bedankt.

  • Yura

    Dag Judith,

    Vergeet direct alle reguliere reisbureaus. Er zijn enkele specialisten op dit gebied, maar ook die zullen meestal met Rusland ipv Oekraine op de proppen komen. Een positieve uitzondering vormt Eurocult in Utrecht. Wittevrouwenstraat 36 (030 2439634) of eurocult.nl op internet. Zij kunnen je geheel verzorgde reizen bieden, maar ook maatwerk. Ik heb zelf bijvoorbeeld via hen wel eens uitsluitend een visum laten verzorgen of een vliegticket. Verder regelde ik dan alles zelf ter plaatse met de Lonely Planet als globale richtingaanwijzer. Gezien prijzen die Eurocult rekent voor bijvoorbeeld het bestellen van een treinkaartje of transfer Borispol (luchthaven) - Kiev v.v. is het zeer lonend om zoveel mogelijk ter plaatse zelf te regelen en betalen. Dit kost soms wat tijd, maar het prijsverschil is groot. Een treinkaartje kost via hen nl. ongeveer het vijfvoudige van lokaal te betalen prijzen. E.e.a. is echter wel een beetje afhankelijk van de vraag of jij of je partner enige kennis van Russisch/Oekrains hebben. Een bescheiden basiskennis is hiervoor voldoende. Eventueel een taalgidsje erbij en de klus is te klaren.

    Wat onderdak betreft kun je het beste proberen ter plaatse een kamer of apartement te huren. Vele malen goedkoper dan de hotels, want die zijn zonder uitzondering schreeuwend duur of zwaar vergane glorie. En het is zeker niet slechter in kwalitatieve zin. In Kiev, Odessa en Jalta zul je op stations altijd (oudere) dames kunnen vinden (in Jalta struikel je er direct over in het hoogseizoen) die ‘komnati’ oftewel kamers te huur aanbieden en zo proberen wat bij te verdienen.

    Ik laat het hier even bij, want er valt vreselijk veel te vertellen. Dan wordt het bericht echter erg lang. Wil je meer weten, mail dan even via dit prikbord of naar jurlecluse@hotmail.com Succes met regelen van de zaken!

    Poka, Yura

  • john

    Hallo Judith

    Ik ben zelf vele malen in Ukraine geweest (laatste jaren elke maand)

    en wil je wel helpen met het verzorgen van tickets appartementen e.d. voor een leuke vakantie,

    als jij en jouw man het willen.

    Met een reisbureau ben je vaak erg duur uit.

    Vraag aan jullie is natuurlijk hoe te reizen, wanneer, hoe lang, en welke bestemmingen wil je aandoen,

    tevens is het belangrijk wat je wil bezichtigen, en waar gaan jullie voorkeuren naar uit ?

    Groetjes, John

  • Yura

    Nou dan kun je mijn verhaal wel even laten voor wat het is lijkt me. Ik hoop dat jullie wat moois kunnen organiseren. Mocht je toch nog iets willen vragen? Gewoon mailen. Yura

  • john

    Yura

    Dank voor je spotieve opvating, maar zal zeker nog een beroep op je willen doen,

    omdat ik nog niet in Yalta of Krim ben geweest, en jij daar meer ervaring hebt opgedaan

    groetjes

    John

  • Judith

    Hoit Yura en John,

    Beide voor dit moment alvast heel erg bedankt, we weten nu in ieder geval dat we wat mogelijkheden hadden, we gaan het een en ander uitzoeken maar we zullen zeker op jullie terug komen. Alvast ontzetten bedankt. Judith & Martijn.