fietskaarten

  • Jean Piret

    Ik wil as voorjaar een fietstocht maken door de zuidelijke Ukraine (Moldavie,Odessa,Kherson) en de Krim. Ik ben daarvoor op zoek naar kaarten op een redelijk gedetailleerd niveau (1: 300.000 1: 500.000.) Heeft iemand een suggestie waar die te kopen?. Heb alle gespecialiseerde kaarten winkels al afgelopen.Daar is niets te vinden,

    Dank

  • Tj Kuipers

    Jean,

    Ik zat een beetje met het zelfde probleem voorwat betrefd de kaarten.

    De enige kaart welke ik kon bemachtigen was er een van rusland (Ukraine inbegrepen) schaal schrik niet 1:2000000-1:8000000.

    Denk dat je er voor het fietsen weinig aan hebt ondanks dat de kaart wel zeer duidelijk is.

    Deze kaart was overigens gewoon bij de ANWB in Leeuwarden te koop voor nog geen tien euro.

    Veel succes en plezier toegewenst met je fietstocht….

    Tj.

  • Tj Kuipers

    hallo hier ben ik weer :-)

    Niet om je te plagen hoor….

    Vond net een internetadres die claimt kaarten schaal 1:50000 te hebben.

    Kijk maar eens op: http://www.cartographic.com/default.asp

    Geen idee of je er iets aan hebt maar dacht ik zet ff het linkje hier neer.

    Groet : Tj.

  • Yura

    De waarschijnlijk meest bruikbare ingang: koop eerst de Lonely Planet voor Rusland, Oekraine en Wit-Rusland. De laatste uitgave is van 2000, maar die is absoluut nog actueel genoeg in veel opzichten. Er ontbreekt ook veel, maar bedenk daarbij dat het verzamelen van vooral betrouwbare informatie in de voormalige Sovjet-Unie vaak een hele lastige zaak is. In de LP staan per regio of stad aanwijzingen waar je goede kaarten voor diverse doeleinden kunt kopen. De ervaring heeft me geleerd dat het soms knap lastig kan zijn een goede kaart op de kop te tikken, omdat het aantal verkooppunten heel beperkt is, maar met wat doorzetten zal dit toch lukken. Laat je gewoon niet met 1 of 2 keer ‘njet’ afschepen en vraag en zoek door.

  • Jean Piret

    Aan allen:

    Hartelijk dank voor jullie suggesties. Heb inmiddels een kaart van de Krim besteld bij de franse topografische dienst IGN.fr. Schaal 1: 300.000. Na enkele dagen ontvangen. Prima service en prima kaart.

    Nu nog de zuidelijke Oekraine. Naast de suggestie van Tj.Kuipers probeerde ik een ander adres http://www.omnimap.com/catalog/int/ukr-topo Deze kaarten zijn op schaal 1:200.000 en kosten voor verzending 9.95 dollar. ik ga er nu een bestellen. Al was het alleen uit nieuwsgierigheid naar de kwaliteit van Russische (ex-leger)kaarten.

    Voor info over fietsen kan ik ook nog verwijzen naar de site

    www-math.science.unitn.it/Bike/Countries/Ukraine/ Hier zijn uitgebreide beschrijvingen te vinden van fietstochten in de Ukraine. De beste vond ik van Peter Wulff. Dank.